SEO står för ”Search Engine Optimization” och den svenska översättningen är sökmotorsoptimering.
Sökmotorsoptimering är en markandsföringsåtgärd som går ut på att öka en hemsidas visibilitet på ett organiskt sätt.
I grunden handlar SEO om att hjälpa dig att ranka din hemsida så högt upp som möjligt bland sökmotorers resultat. Detta kommer att leda till att mer användare ser och trycker på din hemsida.
SEO kan därför ses som en strategi för att försäkra dig om att när någon googlar din produkt eller tjänst så hittar dem din hemsida.
Sökmotorsoptimisering (SEO) är därför en åtgärd för att öka kvaliteten och kvantiteten av organisk trafik till din hemsida.
  • Kvalitet
Att bara få trafik till din hemsida kommer inte att hjälpa dig. Det gäller att få rätt trafik. Säljer du skor så vill du inte få trafik som tror att du säljer mobilskal. Vad du vill göra är att attrahera besökare som faktiskt är intresserade av vad du har att erbjuda.
  • Kvantitet
När du har rätt typ av besökare som klickar in på din hemsida från ”search engine results pages” (SERPs) så vill du ha mer trafik.
  • Organisk Trafik
Organisk trafik refererar till all trafik som du inte behöver betala för. Många resultat på SERPs är annonser eller sponsrade inlägg.
SEO handlar inte bara om att bygga en hemsida som rankar högt på Google dock. Det handlar också om att göra din hemsida bättre och mer användarvänlig, vilket kommer att gå hand i hand med din ranking.

Varför Behöver Min Sida SEO?

Majoriteten av webbtrafik kommer från de stora sökmotorerna Google, Bing och Yahoo. Du kan även driva trafik till din hemsida på andra sätt, så som via sociala medier, dock så är sökmotorer det huvudsakliga sättet besökare kommer att hitta din hemsida.
En användarvänlig hemsida med bra innehåll kommer att engagera besökare vilket kommer att leda till att Google visar dig mer bland dess sökresultat. SEO TrafikDetta leder i sin tur till mer trafik på din hemsida.
Om Google eller någon annan sökmotor inte kan hitta din sida och visa dess innehåll för deras användare så missar du en gigantisk möjlighet att få målinriktad trafik till din hemsida.
Målinriktad trafik till en hemsida kan innebära ökade inkomster och exponering av ditt företag. Att investera i SEO är därför något som kan ge dig otrolig kapitalavkastning.
I dagsläget använder vi oss av sökmotorer för att hitta produkter eller tjänster mer än någon annan marknadsföringskanal.
I en undersökning hittade HubSpot Research att 77% av användare undersöker ett varumärke innan de köper något.
Forrester har också visat att 60% av kunder inte vill ha någon interaktion med säljpersonal, och att 68% föredrar att undersöka produkten eller tjänster själva.
De visade även hur komplicerat denna process kan se ut för kunderna.SEO köpprocess
Så det ända sättet för kunderna att märka dig och eventuellt köpa din produkt eller tjänst är genom att du dyker upp i deras sökresultat.

Kan Jag Klara Mig Utan SEO?

Det är fullt möjligt att klara sig utan SEO, men om målet är att få mer trafik till din hemsida så är det viktigt att att inte ignorera SEO.
Google är inte dumma, men de behöver fortfarande din hjälp om du vill synas på deras sökresultat.
Sköter du din hemsidas SEO på rätt sätt så kan det resultera i tusentals av besökare, men om du ignorerar det eller sköter det på fel sätt så kan det innebära att din hemsida aldrig når ut till din publik.
Internetmarknaden är väldigt konkurrenskraftig, och om du vill ha en chans så är det väsentligt att utföra SEO för att skapa ett övertag över dina konkurrenter.

Kan Jag Lära Mig SEO Själv?

Så länge du vet grunderna så kan SEO göra en stor skillnad.
SEO kan vara komplext, och för någon som aldrig har hållit på med det förut kan det kännas utmattade att ens ta tag i det.
Det finns mycket gratis information kring ämnet som du bland annat kan hitta här på denna hemsida som kan underlätta det hela.
Så länge du har tid och är villig att lägga ner tiden som behövs för att lära dig så kan du definitivt lära dig SEO själv.
Om du känner att det inte är för dig eller att du helt enkelt inte har tid så kan du alltid anlita en expert för att göra jobbet åt dig.

Leave a Reply